nieuws

SmartWithFood-app uitgebreid met allergenen

Algemeen

SmartWithFood-app uitgebreid met allergenen

De SmartWithFood-app, ongeveer twee jaar geleden gelanceerd door Colruyt Group om klanten te helpen om op transparante manier informatie te verkrijgen over voedingsmiddelen, bevat vanaf nu ook informatie over de 14 wettelijke allergenen. Een unicum voor België.

Het toevoegen van informatie over het al dan niet aanwezig zijn van gluten, schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine en weekdieren maakt de SmartWithFood-app nóg completer voor mensen die specifieke voedingskeuzes willen maken.

Unicum

Dat is een unicum in ons land, want vandaag bestaat geen enkele duidelijke tool die mensen met allergieën de bomen door het bos laat zien, verklaart Colruyt. “In een hedendaagse realiteit waar mensen steeds bewuster met (gezonde) voeding bezig zijn voor zichzelf en gezinsleden, en waarbij intoleranties en allergieën steeds frequenter voorkomen, is een dergelijke app dus een erg handige hulp. Colruyt Group wil op die manier verder de weg in slaan naar meer gepersonaliseerd voedingsadvies.”

 

Reageer op dit artikel