nieuws

EFSA-topman: meer samenwerking nodig

Algemeen

EFSA-topman: meer samenwerking nodig

Meer samenwerking is nodig, want alleen wetenschap is niet genoeg. Deze boodschap verkondigde EFSA-topman Bernhard Url van de Europese Voedselautoriteit (EFSA) tijdens een bijeenkomst op EFSA’s hoofdkwartier in Parma.

Zonder goede wetenschap zal er niet gecommuniceerd worden, zei Url op de Science, Food en Society conferentie in Parma. Maar dit is niet genoeg.

De EFSA-topman geeft aan dat er niet alleen maar gesproken moet worden over de wetenschap maar hij vindt dat het meer gaat om verantwoording erover te laten zien. Door dit op een open manier te doen wil de EFSA feedback ontvangen van burgers op hun visie. Dit zal zorgen voor een win-win situatie geeft Url aan.

Positief toekomstbeeld

De afgelopen vier dagen waren voor hem een goed voorbeeld van co-creatie. “Er zijn veel ideeën bedacht die EFSA zal helpen in de toekomst” zei Url zonder verder uit te wijden om welke ideeën het gaat. Eerder vertelde hij zijn gehoor al dat de EFSA haar kwaliteit moet blijven verdedigen en verbeteren.

In totaal waren er 1900 mensen die het vierdaagse evenement hebben bijgewoond. Het evenement was van 18 tot 21 september.

Reageer op dit artikel