nieuws

Danone kiest voor Nutri-Score

Algemeen

Vanaf eind oktober 2018 krijgen alle Danone-producten op de website van de onderneming een Nutri-Score toegekend. Meer dan 70 % van de Danone-producten op de Belgische markt scoort een A of een B in het Nutri-Scoresysteem. Ten laatste eind 2020 prijkt het logo op alle verpakkingen.

Vanaf januari 2019, zal de Nutri-Score dan geleidelijk toegepast worden op alle verse zuivelproducten om tegen ten laatste eind 2020 op alle verpakkingen te prijken. “Dit intuïtieve en wetenschappelijke labelsysteem, gebaseerd op een code met vijf kleuren en letters, laat consumenten toe om een betere en vooral snellere inschatting te maken van de voedingswaarde van de producten die passen bij hun gezonde levensstijl”, zegt Wim Bauwens, Country Manager Danone Belux.

“Ik ben ervan overtuigd dat de Nutri-Score het best tegemoetkomt aan de verwachtingen van de Belgische consument die steeds meer aandacht besteedt aan zijn voeding en gezondheid.”

Verschillende behoeften en wensen

98 % van de Belgen haalt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zuivelproducten niet. Dankzij de Nutri-Score zien ze meteen welke voedingsmiddelen beantwoorden aan hun verwachtingen op het vlak van voedingswaarde. De uiteenlopende Danoneproducten die aanwezig zijn op de Belgische markt, voldoen aan verschillende vereisten en verwachtingen, gaande van natuuryoghurt tot meer “bourgondische” producten.

Zeven op tien A of B

Ongeveer 70% van onze yoghurts, gefermenteerde melk en verse kazen krijgen een Nutri-Score A of B. Deze producten maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, dankzij hun samenstelling en voedingswaarde. De meer “bourgondische” producten van ons gamma scoren gemiddeld een C en enkele scoren D. Voedingsmiddelen met een lagere Nutri-Score hebben nog steeds hun plaats binnen een evenwichtige levensstijl, als ze maar met mate worden geconsumeerd.

 

Reageer op dit artikel