nieuws

Innovatieve MAP-oplossing verrijkt producten met natuurlijke aroma’s

Algemeen

Innovatieve MAP-oplossing verrijkt producten met natuurlijke aroma’s

Het reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Met Freshline Aroma MAP speelt Air Products op een innovatieve wijze in op de toegenomen vraag naar natuurlijke ingrediënten en het verlangen van de consument naar zintuiglijke beleving.

“De markt voor verpakte voedingsmiddelen blijft groeien. Ook voor voedingsproducten die verpakt worden onder gemodificeerde atmosfeer (MAP) is er nog veel potentieel. Het gebruik van natuurlijke aroma’s die de zintuiglijke ervaring van de consument versterken, biedt producenten uitstekende mogelijkheden”, zegt Ann Callens, Food & Cryo Segment Manager bij Air Products. “Je kunt spreken van een win-win situatie voor alle betrokkenen. Ons systeem wordt eenvoudigweg geïntegreerd in de bestaande verpakkingslijn. Het toevoegen van aroma’s kan een meerwaarde betekenen voor tal van voedingsmiddelen; waaronder bewerkt vlees, gedroogde producten en bakkerijproducten.”

Aroma geïnjecteerd in MAP-gas

De Freshline Aroma MAP machine injecteert een nauwkeurige en herhaalbare hoeveelheid aroma in de gasstroom voor MAP-verpakken. Het mengsel wordt naar de verpakkingsmachine geleid, waar het vervolgens op dezelfde manier als bij standaard MAP in de verpakking geïnjecteerd wordt. Het systeem is veilig, hygiënisch en voldoet aan alle geldende richtlijnen en best practises in de voedingsmiddelenindustrie.

Vraag naar Clean Label

De natuurlijke essentiёle oliёn of aroma’s, die in de verpakking geïnjecteerd worden, komen tegemoet aan de stijgende vraag naar Clean Label ingrediënten. Het toevoegen van geuren die emoties triggeren helpt voedingsbedrijven om een emotionele band met hun klanten te creëren. Zintuiglijke marketing is de laatste jaren sterk in opmars. Dat is niet alleen trendy maar vooral zeer efficiënt en biedt een waaier aan mogelijkheden voor de voedingsmiddelenindustrie.

Houdbaarheid verlengen

Deze technologie heeft ook potentie om de verspilling van voedsel tegen te gaan en vermindert het risico op het terugsturen van niet-verkochte producten. Het gebruik van specifieke essentiële oliën kan – vergeleken met standaard MAP – leiden tot een nog langere houdbaarheid van het product.

 

Reageer op dit artikel