nieuws

DSM en Cargill brengen via fermentatie geproduceerde stevia op de markt

Algemeen

DSM en Cargill brengen via fermentatie geproduceerde stevia op de markt

DSM en Cargill starten een joint-venture Avansya om stevia geproduceerd via fermentatie op de markt te brengen

Met Avansya willen DSM en Cargill zorgen voor een goedkoop en calorievrij alternatief. Onder de merknaam Eversweet brengt het bedrijf de steviavarianten reb M en reb D op de markt. DSM levert in de joint-venture onder andere biotechnologische kennis en klanten in specifieke marktsegmenten. Cargill heeft veel applicatiekennis en een grote fermentatieplant in de Verenigde Staten.

Patrick Niels, DSM Food Specialties President: “Eén van de belangrijkste transformaties in de voedings- en drankenmarkt is het verminderen van suikers in het dieet van mensen. Met deze samenwerking kunnen we op een duurzame manier sneller oplossingen bedenken  voor suikervermindering.”

Beide bedrijven voor 50 procent eigenaar van Avansya. Voor de productie van Eversweet wordt een nieuwe fabriek gebouwd in Blair in de Verenigde Staten die in de zomer van 2019 van start gaat.

Reageer op dit artikel