nieuws

FrieslandCampina en Agriterra verlengen samenwerkingsovereenkomst

Algemeen

FrieslandCampina en Agriterra verlengen samenwerkingsovereenkomst

FrieslandCampina en Agriterra hebben hun samenwerking met vijf jaar verlengd. De twee bedrijven die al sinds 2012 samenwerken hebben op 29 oktober hun handtekeningen gezet.

De bedrijven willen samen het levensonderhoud en melkveehouders in Azië en Afrika verbeteren door het delen van de kennis die ze hebben.

Dairy Development Programme

FrieslandCampina deelt haar kennis al 35 jaar in het kader van het Dairy Development Programme (DDP). Hiermee wil ze de zuivelproductie zowel kwalitatief als kwantitatief, op een duurzame manier op een hoger niveau brengen om boeren te helpen een beter bestaan op te bouwen. Ook werkt FrieslandCampina aan het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden bij jonge boeren.

Tevreden CEO’s

Hein Schumacher, Chief Executive Officer van FrieslandCampina: “Het partnerschap is een van de manieren waarop FrieslandCampina invulling geeft aan haar doel nourishing by nature. Door de krachten te bundelen met Agriterra ondersteunen we boeren in andere delen van de wereld om een beter inkomen en bestaan te realiseren en de voedselzekerheid aldaar te verbeteren. Leden-melkveehouders en werknemers van FrieslandCampina komen zeer enthousiast terug van hun adviesmissies, omdat ze in korte tijd zuivelcoöperaties hebben kunnen ondersteunen om grote stappen te zetten. “

Marc Calon, voorzitter van het Bestuur van Agriterra: “Wij denken dat het overdragen van coöperatieve kennis door FrieslandCampina een positief effect heeft. Het werken met een pool van deskundigen uit de Nederlandse coöperatieve sector is kenmerkend voor Agriterra. Deze Agripool-experts adviseren, trainen en delen hun ervaring van boer tot boer en spreken hun taal. De overeenkomst van vandaag tussen FrieslandCampina en Agriterra staat symbool voor de gezamenlijke ambities en doelen in de wereldwijde ontwikkeling van de zuivelsector. “

Reageer op dit artikel