nieuws

Sial 2018: ‘Innoveren en nog eens innoveren’

Algemeen

Sial Paris 2018 (21-25 oktober) draaide grotendeels om innovatie. Onderzoek, trends, vernieuwen, aandacht voor originele ideeën. Directeur Nicolas Trentesaux kijkt tevreden terug op de beurs.

“De verwachtingen van consumenten ten aanzien van gezondheid, authenticiteit, transparantie en goed eten zijn sterker dan ooit, de verantwoordelijkheden van de sector groeien voortdurend en elk jaar tot 2050, zullen 100 miljoen mensen meer van voedsel voorzien moeten worden. Geen enkele andere sector in de wereld kent zulke uitdagingen”, benadrukt Trentesaux.

“Dus wat is de oplossing? Dit jaar, nog meer dan voorheen, stelt de Sial Paris 3 belangrijke actiepunten voor: innoveren, innoveren en nog eens innoveren!”

Onderzoek en trends

Deze aandacht voor innovatie was op meerdere manieren terug te zien tijdens de Sial. Zo werd het vierde deel van de Food 360-studie gepresenteerd, werd er een out-of-home foodservicetrendsonderzoek uitgevoerd door GIRA Conseil (consultancy organisatie uit Parijs) en werden in de Foodtech-ruimte innovaties getoond die de gehele Franse voedselwaardeketen omvatten.

De deelnemers van de Ecotrophelia Europe wedstrijd toonden verschillende innovatieve ideeën die de voedingsmiddelenindustrie op kan pakken. Hierop aansluitend werden op het Sial Innovation-forum producten gepromoot die goed passen in de transitie naar meer authenticiteit, smaak en betekenis, aldus Sial. Ook bij de sector ‘alternatieve voedingsmiddelen’ was er ruimte voor nieuwe innovatieve concepten voor gezondere voeding. 

Dit jaar was er voor het eerst op de Sial een Future Lab, dat zich richtte op het voorspellen van foodtrends. De blik was hier gericht op de toekomst van de foodsector in 2030, met onder andere een ‘startup in de making’-ruimte en virtual reality-concepten.

Cijfers

  • 7200 exposanten uit 119 landen
  • 310.000 bezoekers
  • 650 startups
  • 2355 kandidaten voor de Sial Innovation Awards
  • 135 delegaties met 26 regeringsvertegenwoordigers

De volgende Sial Paris editie zal plaatsvinden van 18 t/m 22 oktober 2020. Voor meer informatie: www.Sialparis.fr

 

 

 

Reageer op dit artikel