nieuws

Arla Foods Ingredients lanceert nieuw concept voor zuigelingenvoeding

Algemeen

Arla Foods Ingredients lanceert nieuw concept voor zuigelingenvoeding

Arla Food Ingredients brengt een nieuwe formule zuigelingenvoeding op de markt. Het comfortconcept voor zuigelingenvoeding is gebaseerd op wei-eiwit en bevat alfa-lactalbumine, het meest voorkomende eiwit in moedermelk.

Zuigelingenvoeding bevat meer eiwitten dan moedermelk, welke lastig te verteren zijn. Dit kan leiden tot problemen als koliek en constipatie bij zuigelingen. Met haar nieuwe concept wil Arla deze problemen tegengaan. Het zuivelbedrijf doet dit door de hoeveelheid en de soorten eiwitten in de formule te wijzigen.

Hoogwaardige eitwitten

Het nieuwe comfortconcept van Arla Foods Ingredients voor zuigelingenvoeding bevat alfa-lactalbumine, het meest voorkomende eiwit in moedermelk. Het  omvat ook wei-eiwithydrolysaten, hoogwaardige eiwitten die zijn afgebroken door enzymen, wat betekent dat ze voorverteerd zijn.

GMO en halal

De ingrediënten worden verwerkt in Denemarken volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, aldus Arla. Dit gebeurt met melk die geen GMO bevat en daarnaast Kosher en Halal-gecertificeerd is. Ook is de melk vrij van annatto.

Peptiden

Het nieuwe comfortconcept bevat Lacprodan® ALPHA-10, een wei-eiwitconcentraat met een minimumgehalte alfa-lactalbumine van 41procent van het totale eiwitgehalte; en Lacprodan® IF-3070, een gedeeltelijk gehydrolyseerd wei-eiwit (DH 9-15) met een mengsel van kleine en grotere peptiden. Het product bevat 9,7 g eiwit per portie van 100 g en heeft een eiwit-energieverhouding van 1,9 g / 100 kcal.

Reageer op dit artikel