nieuws

Victus Participations neemt Enrico-Glasbest over

Algemeen

Victus Participations heeft op 21 december 2018 Enrico-Glasbest overgenomen van Karmijn Kapitaal. De investering en het netwerk van Victus gaan Enrico-Glasbest helpen het business-plan te realiseren en de ingezette groei voort te zetten. Die groei komt vooral uit continue productontwikkeling, innovatie en ondernemerschap. Daarnaast wordt nadrukkelijk gekeken naar acquisities.

Bart Stok en Robin Heetkamp blijven aandeelhouder in de groep en vergroten hun belang. Een aantal senior managers participeert ook. Robin Heetkamp (CEO) en Andrea Groot Wassink (CFO) blijven aan als directie, zij geven samen met Peter Boer (Commercie) en Frank van Mansum (Inkoop) leiding aan het bedrijf. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Over Enrico-Glasbest

Enrico-Glasbest is producent en leverancier van mediterrane specialiteiten. Toast, mayonaises en sauzen zijn belangrijke productgroepen, maar bijvoorbeeld ook chips, dressings en ijsthee. De producten, in merk en onder private label, worden geleverd aan klein- en grootschalige retail, groothandel en industrie, in Nederland en omringende landen. Producten worden deels ontwikkeld en gemaakt in eigen fabriek, deels gezocht (en gevonden) in landen van oorsprong. Enrico-Glasbest is ook ‘full service provider’ voor collega-fabrikanten en concept-eigenaren. Zij worden naar behoefte ondersteund: van productontwikkeling en productie tot aan commercie, logistiek, GS1 en EDI-facturatie. Enrico-Glasbest realiseert in 2018 een omzet van ca. 25 mln en is gezond winstgevend.

Over Victus Participations

Victus Participations is een onafhankelijke participatiemaatschappij die zich exclusief richt op de Food & Agri-sector. In samenwerking met ervaren ondernemers en managers is Victus gefocust op het participeren in kleine tot middelgrote bedrijven met een ambitieuze directie die goed zijn gepositioneerd voor waarde-creërende groei of transformatie. Victus kan participeren middels zowel een minderheids- als een meerderheidsbelang. Victus werkt momenteel met haar eerste fonds van 90 miljoen euro. Enrico-Glasbest is Victus’ tweede participatie, na de recente participatie in PB Techniek; de installateur voor elektro- en watertechniek in de tuinbouw.

Over Karmijn Kapitaal

Karmijn is een partner voor de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd. Naast de traditionele onderwerpen als financiën en efficiency richt Karmijn zich naar eigen zeggen ook op de ‘zachtere’ aspecten van ondernemerschap, zoals zorg voor medewerkers en klanten, langetermijnvisie en stimuleren van creativiteit en innovatie.

Foto MT Enrico: Andrea, Robin, Frank, Peter

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel