nieuws

Meer vraag naar gemaksvoedsel: Cargill Sas van Gent krijgt kapitaalinjectie

Algemeen

Meer vraag naar gemaksvoedsel: Cargill Sas van Gent krijgt kapitaalinjectie

Om aan de groeiende vraag naar gemaksvoedsel te voldoen, investeert Cargill twintig miljoen euro in zijn locatie in Sas van Gent.

De investering zal ervoor zorgen dat de productiecapaciteit vergroot kan worden. Cargill kan zijn klanten zo helpen aan de hoeveelheden koud-oplosbaar zetmeel die zij nodig hebben in hun producten.

Koud-oplosbaar zetmeel wordt veel gebruikt in kant-en-klaarmaaltijden, soepen en gebak.

Roldrogers

Cargill steekt geld in twee zogeheten ‘roldrogers’ en in een nieuw gebouw. Verwacht wordt dat er na de zomer mee kan worden geproduceerd.

Zetmeel

De behoefte aan de productgroepen waar de zetmeel vaak inzit, is van 2013 tot 2018 wereldwijd met elf procent gestegen. Ter vergelijking: de vraag naar algemene voorverpakte voedingsmiddelen is in die periode met zeven procent gestegen.

Gemaksvoedsel

“Consumenten hebben hun eetgewoontes moeten aanpassen op hun drukke leven. Dit heeft geleid tot een grotere behoefte aan gemaksvoedsel,” zegt Denis Palacioglu van Cargill Europe.

“Deze investering zorgt ervoor dat Cargill zijn klanten kan bedienen en bereid ons voor op grotere aanvragen in de toekomst.”

Reageer op dit artikel