nieuws

Nestlé gaat informatie over leveranciers vrijgeven

Algemeen

Nestlé gaat informatie over leveranciers vrijgeven

Nestlé gaat informatie vrijgeven over de leveranciers van zijn vijftien belangrijkste grondstoffen in navolging van het doel van het bedrijf om een volledig zichtbare bevoorradingsketen te laten zien.

De directe leveranciers, locaties stroomopwaarts, het land van herkomst, en de totale hoeveelheid die van soja,  vlees (rund, varken, kalf, lam en schaap), hazelnoten en vanille worden ingekocht, worden allemaal worden gemeld door Nestlé.

Palmolie en koffie

Magdi Batato, Executive Vice President en Head of Operations, geeft aan dat hij ervan op de hoogte is dat het belangrijk is voor consumenten om te weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt.

Vorig jaar heeft Nestlé al informatie vrijgegeven over, onder andere, de palmolieketen. Medio 2019 wil het bedrijf ook informatie bekendmaken over andere belangrijke grondstoffen. Het zou gaan om zeevruchten, kokosnoot, groenten, specerijen, koffie, cacao, zuivel, gevogelte, eieren, granen en suiker. Bij elkaar omvatten deze grondstoffen 95 procent van de jaarlijkse inkoop van het bedrijf.

Reageer op dit artikel