nieuws

BENEO investeert in een nieuwe fabriek voor plantaardige eiwitten

Algemeen

BENEO investeert in een nieuwe fabriek voor plantaardige eiwitten

BENEO, een van de toonaangevende producenten van functionele ingrediënten, investeert 4,3 miljoen euro in Wanze in een nieuwe fabriek voor plantaardige eiwitten. De investering is een logisch gevolg van de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten wereldwijd.

“Met de nieuwe productie-unit zet BENEO de eerste stappen om zijn portfolio uit te breiden met eiwit van de nieuwe generatie. De marktcijfers bevestigen dat we op de goede weg zijn: tarwe-eiwit is het meest gebruikte plantaardige eiwit in nieuwe lanceringen van vleesvervangers in 2018 – een markt die naar verwachting zal groeien,” verklaart Christoph Boettger, Member of the Executive Board BENEO.

Meer vraag naar vleesvervangers

Consumenten verlangen meer en meer vleesvervangers: meer dan een consument op twee in Europa verhoogt de consumptie ervan. Boettger vervolgt: “We zijn verheugd om nauw samen te werken met het team van BioWanze als een vertrouwde partner. Samen maken we dit project tot een succes.”

Lokale werkgelegenheid en duuraamheid

“We zijn verheugd om de fabriek te operationaliseren voor de plantaardige eiwitten van BENEO”, vervolgt André Tonneaux, Directeur CropEnergies BioWanze. “Met de productie van het nieuwe eiwit dragen we op de lange termijn bij aan de lokale werkgelegenheid en duurzaamheid.

“Zowel de directe als de indirecte tewerkstelling zal een positieve impuls krijgen: drie medewerkers per ploegendienst en één medewerker voor operationele documentatie, kwaliteit en logistiek zullen het team versterken. Ook de indirecte werkgelegenheid zal baat hebben bij een geschat aantal van 20 tot 25 mensen die de logistiek uitvoeren.

 

Reageer op dit artikel