nieuws

Greep uit aanbod Food Future Event: gezonde voeding, eiwitten, herformuleren, clean label, productintegriteit, verwaarden reststromen en blockchain

Algemeen

Greep uit aanbod Food Future Event: gezonde voeding, eiwitten, herformuleren, clean label, productintegriteit, verwaarden reststromen en blockchain

De belangrijkste issues die er op dit moment toe doen in de voedingsmiddelenindustrie komen aan bod op het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein. Er zijn sessie over de communicatie rondom gezonde voeding, het voedselkeuzelogo, alternatieve eiwitten, herformuleren, clean label, productintegriteit, blockchain, de circulaire economie, het verwaarden van reststromen en het communiceren van duurzaamheid.

Tijdens de plenaire sessie zal staatssecretaris van VWS Paul Blokhuis inzicht geven in de voortgang van het preventie-akkoord. Marian Geluk, directeur van FNLI zal daar op aansluiten met een verhaal over productverbetering inclusief een case vanuit de voedingsmiddelenindustrie.

In de middag zijn er een 12-tal interessante parallelsessies over actuele onderwerpen in de voedingsmiddelenindustrie. Een greep uit het aanbod:

Start-ups in alternatieve  eiwitten: wat werkt, wat niet?

kweekvleesAlternatieve eiwitten hebben het tij mee. Consumenten vragen erom, de overheid stimuleert het. Velen starten een eigen bedrijfje. Voor investeerders is het niet de vraag of maar wanneer te investeren, maar wat is de juiste manier om samen te werken? Wat werkt en wat niet? En hoe ziet de markt er over vijf jaar uit? En vooral: wat wil de consument? Sessieinformatie deel 1deel 2deel 3.

Productintegriteit aangescherpt door IFS

Afgelopen half jaar rolde VION een pilot van de Product Integrity Accessment (PIA) van IFS uit. Dat gebeurde samen met partners Isacert, Lloyd’s en SIM Supply Chain. De standaard was snel geïntegreerd in Vions continu verbeterproces en transparant gemaakt. Kwaliteitsdirecteur Bert Urlings van Vion: “Wij moeten leveren wat we beloven aan de consument.” Verder een debat over blockchain. Sessieinformatie deel 1deel 2deel 3.

Communicatie gezonde voeding en clean label

Nutri-score label kaasTijdens de presentatie van het Nationaal Preventieakkoord medio november kondigde staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan dat Nederland per 2020 een voedselkeuzelogo krijgt. Mogelijk wordt dat de Franse NutriScore. Maar past dit logo eigenlijk wel bij Nederland, vraagt Annet Roodenburg, Lector Voeding & Gezondheid bij de HAS Hogeschool in Den Bosch zich af? Verder in deze sessie de zienswijze van Jaap Seidell, Albert Heijn en het Belgische Colruyt. En: de consument wil ingrediënten die hij herkent, een zogeheten clean label. Zorgt een clean label echter wel voor vertrouwen? Kun je niet beter gaan voor een dirty labelSessieinformatie deel 1deel 2deel 3.

De circulaire fabriek, verwaarden van reststromen en communicatie duurzaamheid

De voedingsmiddelenindustrie baseert zijn productie vooral op lineaire principes. Hoe maak je als bedrijf de switch van lineair naar circulair? En hoe communiceer je best over duurzaamheid met Questionmark. Sessieinformatie deel 1deel 2deel 3.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Reageer op dit artikel