nieuws

FrieslandCampina komt met Optimel salades in het schap

Algemeen

FrieslandCampina komt met Optimel salades in het schap

FrieslandCampina stapt in nieuwe wateren met Optimel Salades. Ze zijn bedoeld voor op brood of toast. De salades gemaakt zijn op basis van groenten en gepasteuriseerde yoghurt. Vanaf acht april zijn ze verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent.

FrieslandCampina heeft de salades in samenwerking met consumenten van Optimel ontwikkeld. De nieuwe producten bevatten amper vet (0,1-0,4g per 100g) en geen toegevoegde suikers. Dit zorgt ervoor dat de salades minstens 50 procent minder calorieën bevatten dan andere verse brood-en toastsalades.

Optimel consument wilt gezondere salades

Het ontwikkelteam van FrieslandCampina vroeg aan de leden van de eigen Optimel-community wat zij vaak consumeren tijden de lunch, hoe de vaak consumenten groenten eten en wat zij het liefst aan groenten consumeren.

De ondervraagden gaven via het Optimel platform aan regelmatig zelf gezondere salades te maken op basis van yoghurt of kwark en groenten, omdat het huidige assortiment aan verse brood- en toast salades veel vet en calorieën bevat.

Minder vet en voedingswaarde

Alle drie de salades hebben aanzienlijk minder vet dan soortgelijke varianten op de markt. Zo bevat de Sellerie salade van Optimel gemiddeld 14g per 100 gram minder vet dan soortgelijke salades op de markt (Johma, AH en Jumbo).

Salades

 

Reageer op dit artikel