nieuws

Compacte centrifuge voor microbrouwerijen

Algemeen

Compacte centrifuge voor microbrouwerijen

De innovatieve Brew 20 centrifuge van Alfa Laval is compact, duurzaam en eenvoudig te installeren en creëert mogelijkheden voor zelfs de kleinste brouwerijen om een hoogwaardige bierfiltering en een hoger rendement te realiseren. 

“We hebben Brew 20 speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige brouwerijcafés en microbrouwerijen, gebaseerd op wat we hebben geleerd van de jarenlange nauwe samenwerking met ambachtelijke brouwers over de hele wereld,” zegt Joakim Gustafsson, Global Sales Manager Brewery bij Alfa Laval. “Voor deze brouwers biedt Brew 20 twee duidelijke voordelen: een hogere opbrengst door meer uit elke tank te halen en een superieure smaak en aroma voor hun bier.”

Smaak en aroma behouden

In tegenstelling tot filtratieoplossingen die vaak worden gebruikt voor clarificatie in kleinere ambachtelijke brouwerijen, is Brew 20 in staat om gist, hop en andere vaste deeltjes uit te filteren, zonder de vluchtige oliën uit hop en aroma’s te verwijderen.

Hogere opbrengst

De centrifuge maakt het mogelijk om de productiecapaciteit met 15 tot 20% te verhogen zonder het aantal tanks uit te breiden, dankzij een snellere doorzet. Het gecombineerde resultaat betekent dat brouwers bier van hogere kwaliteit – en meer volume – zien van dezelfde ingrediënten die ze al gebruiken.

Innovatie

“De axiale hermetische afdichting is een grote verbetering ten opzichte van de hydro-hermetische afdichtingen die je aantreft op eerdere ontwerpen van biercentrifuges,” legt Gustafsson uit. “Hydro-hermetische technologieën vereisen CO2 en ontgast water om goed te kunnen werken, maar onze axiale hermetische afdichtingen niet, waardoor het behoorlijk wat tijd en bedrijfskosten bespaart.”

 

Reageer op dit artikel