nieuws

Flexitarisme is geen voorbijgaande hype

Algemeen

Flexitarisme is geen voorbijgaande hype

De nieuwste innovaties in het veggie- en veganassortiment van het Nestlémerk Garden Gourmet zijn de ‘Incredible Burger’ en de ‘Veggie Sensations’ 2.0 groentecreaties. Smaak, textuur en beleving staan centraal. Flexitarisme is geen voorbijgaande hype maar een trend die goed is voor mens en planeet.

“Hoewel steeds meer consumenten vaker opteren voor vegetarische alternatieven, blijft vlees in het dagelijks menu een hoofdrol spelen. En dat terwijl de meeste mensen erkennen dat minder vlees eten beter is voor zichzelf en voor onze planeet. Voor sommige consumenten voldoen plantaardige alternatieven onvoldoende aan de verwachtingen als het gaat om smaak, textuur en beleving. De Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ en ‘Veggie Sensations’ zijn de nieuwe generatie 100% plantaardige producten die daar verandering in brengen,” aldus Quentin Clermont, Business Manager Food Division van Nestlé.

Veggie Sensations

Met ‘Veggie Sensations’ lanceert Garden Gourmet een nieuwe generatie creatieve veggie producten boordevol groenten, geïnspireerd door de Siciliaanse en Griekse keuken. Zij stappen in de voetsporen van het succes van de Garden Gourmet Groenteballetjes, die volgens de Nielsen cijfers 2018 in ons land het best verkopen binnen hun categorie.

Incredible Burger

Verder introduceert het merk de Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ (foto) als een alternatief voor de klassieke vleesburger. Deze sappige burger die sist in de pan met een heerlijk rokerige geur, die van buiten mooi bruin kleurt en binnenin saignant of roze blijft maakt de keuze voor een evenwichtig voedingspatroon met minder vlees gemakkelijker dan ooit.

Flexitarisme

“Flexitarisme is geen voorbijgaande hype maar een blijvende trend die goed is voor mens en planeet. Nestlé investeert met Garden Gourmet voluit in de snelgroeiende groep die bewust vaker kiest voor alternatieven voor vlees. Met onze marktkennis en het verrukkelijke Garden Gourmet vegetarisch en veganistisch assortiment, verbreden we het draagvlak voor plantaardige voeding. Zo zal dit nog winnen aan belang,” aldus Quentin Clermont.

Lekker en evenwichtig

“Garden Gourmet wil de meest logische keuze te zijn voor iedereen die van lekker én evenwichtig eten houdt. Want een flexitarisch dieet is niet enkel goed voor het lichaam, maar ook verrassend smaakvol. Het is onze missie om heerlijk vegetarisch en veganistisch eten toegankelijk te maken voor alle consumenten. Zo verlagen we mee de ecologische voetafdruk van onze voeding,” aldus Quentin Clermont.

Grotere groep consumenten

Garden Gourmet, dat met een marktaandeel van 21% (Nielsen, 2018) marktleider is in deze categorie, speelt met creatieve en smaakvolle veggie en vegan alternatieven in op de continu aan belang winnende trend bij een steeds grotere groep consumenten om meer plantaardige voeding te eten. Sinds Garden Gourmet in 2013 gelanceerd werd op de Belgische markt, groeide de consumptie van plantaardige producten met 67% (Nielsen data 2018 vs 2012). Het potentieel blijft echter zeer groot. Op jaarbasis consumeert de helft van de Belgische gezinnen plantaardige alternatieven voor vlees of vis en geeft 40% aan ervoor open te staan (InSites Consulting, Plantbased products, 2016). Garden Gourmet investeert daarom fors in innovatieve plantaardige producten om de keuze aan lekkere smaakvolle voedingsalternatieven te vergroten en toegankelijker te maken voor het brede publiek.

 

Reageer op dit artikel