nieuws

Zuivel zoeten door lactose te gebruiken

Algemeen

Zuivel zoeten door lactose te gebruiken

Chr. Hansen lanceert een cultuur die zuivelproducenten in staat stelt om van nature zoetere producten te maken, zodat zij het toegevoegde suikergehalte kunnen verminderen. Sweety Y-1 gebruikt melksuiker om zuivelproducten op natuurlijke wijze te zoeten.

“Zuivelproducenten voegen vaak suiker aan hun producten toe om de smaak van verzuring te compenseren en de juiste balans te vinden tussen zoet en zuur. Met onze nieuwe gepatenteerde culture is de verzuring laag, waardoor de behoefte aan toegevoegde suikers afneemt,” zegt Jessica Bentley, commercieel manager verse zuivel bij Chr. Hansen.

Lactose

“Door gebruik te maken van wat van nature beschikbaar is in melk en door onze expertise op het gebied van culturen toe te passen, hebben we een culture ontwikkeld die een zoetere smaak mogelijk maakt dan andere culturen,” zegt Kim Sørensen, hoofdwetenschapper bacteriefysiologie bij Chr. Hansen.

Sweety Y-1 bestaat uit Streptococcus thermophilus– en Lactobacillus bulgaricus-culturen. Het mengsel kan de bestaande suikers in melk omzetten, door meer van de lactose gebruiken om glucose produceren – wat zorgt voor een hogere zoetheid.

Reageer op dit artikel