nieuws

ISO zoekt duurzame visserij-experts

Duurzaamheid & MVO

ISO zoekt duurzame visserij-experts

De werkgroep ‘Sustainability’ van ISO start dit jaar af met het ontwikkelen van een wereldwijde norm die de minimale eisen voor de certificering uit duurzame zeevisserij gaat beschrijven.

De werkgroep voor ontwikkeling van de norm valt onder de internationale commissie ‘Fisheries and aquaculture’ van ISO en staat onder Frans leiderschap. De basis voor het toekomstige criterium is afkomstig van Franse experts.

Duurzaamheidsthematiek

Het is de bedoeling de eisen op te nemen in certificeringsschema’s met als doel de harmonisatie van de ecolabels en geen vervanging. De experts bouwen de norm om de duurzaamheidsthematiek van ecologische, economische en sociale principes van visserij-activiteiten. De doelgroepen voor de maatstaf zijn: vissers, industrieën, consumenten en eigenaren van labels.

Reageer op dit artikel