nieuws

Tetra Pak verdubbelt levering doppen van suikerriet (video)

Duurzaamheid & MVO

Tetra Pak verdubbelt levering doppen van suikerriet (video)

Fabrikant van verpakkingsmachines en verpakkingen Tetra Pak boekt voortgang met duurzaamheid. Het bedrijf verdubbelde de verkopen van plastic flessen van doppen met suikerriet en deed ook het nodige tegen voedselverspilling.

Afgelopen jaar verkocht Tetra Pak 1,1 miljard verpakkingen met uit suikerriet gemaakte plastic verpakkingen een verdubbeling vergeleken met 2012, zo staat in de Sustainability Update 2014.

Filtratie

In 2013 introduceerde het bedrijf de Tetra Alcross RO Lite. Deze machine voorziet kleine en middelgrote kaasfabrikanten van een filtratieoplossing waardoor wei kan worden hergebruikt en daardoor meer waarde krijgt.

Verpakkingen melk

Tetra Pak toont zijn sociale gezicht in Azië. Zo krijgen 45.000 schoolkinderen uit Burma drie jaar (start 2013) lang schoolmelk uit verpakkingen van het bedrijf. In Bangladesh zette Tetra Pak samen met PRAN Dairy ltd. twee faciliteiten op om melk te verzamelen, testen en te koelen om lokale boeren te ondersteunen. Hier kunnen ze ook trainingen volgen.

FSC

Dichter bij huis maakte Tetra Pak werk van het FSC-label voor verantwoord bosbeheer. 67% van alle Nederlandse verpakkingen vermeldt dit label en 75% van de Belgische verpakkingen.

Verder startte Tetra Pak samen met Natuurmonumenten een educatief programma voor kinderen over verantwoord bosbeheer.

Tetra Pak streeft ernaar om de klimaatimpact van zijn activiteiten in 2020 gelijk te houden aan die van 2010, ondanks de verwachte groei gedurende die periode. Uit extern onderzoek bleek dat het bedrijf goed op weg is om deze doelstelling te halen.

Reageer op dit artikel