nieuws

Food.be rode draad in Belgisch Paviljoen Expo 2015

Duurzaamheid & MVO

Food.be rode draad in Belgisch Paviljoen Expo 2015

Voedsel voor de planeet, energie voor het leven staan centraal op de wereldtentoonstelling Expo 2015, van 1 mei tot 31 oktober in Milaan. Het Belgisch paviljoen legt de focus op duurzaamheid
en mogelijke technieken en oplossingen voor de wereldvoedselproblemen. FEVIA zal Food.be en de voedingssector promoten.

“De doelstelling is om in het Belgisch paviljoen de bezoekers een voorsmaakje te geven van de sterktes van Belgische voeding en om ze naar de Food.be website te leiden voor meer informatie”, vertelt communicatiemanager Nicholas Courant bij FEVIA. De website zal de komende maanden en jaren verder worden uitgebouwd tot een sterke verhalensite die aantoont wat die kwaliteit, diversiteit en innovatie juist inhoudt. 

Bezoek aan het Paviljoen

In het Belgisch Paviljoen zullen aan het begin van de tunnel na de inkomhal op de Food.be schermen korte animaties te zien zijn die alvast een voorsmaakje geven van de diversiteit van Belgische voeding en bezoekers ook confronteert met minder bekende aspecten zoals het feit dat België de grootste exporteur van plant-based drinks in Europa is of dat in België de verschillende smaakculturen uit Europa samenkomen (de Noord- en Zuid Europese tradities).

Zes thema’s

In de tunnel worden 6 thema’s uitgelicht: de typisch Belgische producten bier, chocolade, frietjes en maar ook de minder gekende Belgische succesnummers zoals sauzen, brood of diepvriesgroenten; landbouw, eetcultuur en gastronomie; expertise in voedselveiligheid; biotech-applicaties in de voedingsindustrieën en cleantech applicaties in de voedingsindustrie. Verder is er in een  ‘food lab’ ingericht met een heel eigen sfeer en aandacht voor de uitdagingen van de toekomst. Belgische chefs (zoals The Flemish Kitchen Rebels) geven er ook kookdemonstraties Een didactische zone informeert de bezoekers over nieuwe technologieën inzake voedselproductie, aquacultuur en entomofagie (consumptie van insecten).

Reageer op dit artikel