nieuws

‘Voedingsfabrikanten kennen hun supply chain niet’ (video)

Duurzaamheid & MVO

‘Voedingsfabrikanten kennen hun supply chain niet’ (video)

Retailers stellen steeds meer duurzaamheidseisen aan voedingsmiddelenbedrijven. Het is daarom belangrijk voor fabrikanten om te weten hoe hun aanbodketen eruit ziet, stelt Marjan de Bock-Smit van SIM Supply. Zij is keynote spreker op het Food Event 2015.

“Fabrikanten krijgen steeds meer vragen van hun afnemers over verduurzaming in hun ketens. Het begint allemaal bij het weten waar je producten worden geproduceerd worden”, vertelt de Bock-Smit in gesprek met VMT over het belang van het kennen van je keten.

Transparant maken keten

De Bock-Smit is directeur van SIM Supply uit Alkmaar dat zich specialiseert in het in kaart brengen van de risico’s in voedselketens. Volgens haar kan de kennis van fabrikanten over hun ketens stukken beter.

“Je hebt je contractleverancier maar is dat ook daadwerkelijk de producent van jouw grondstof? Of zit er nog een hele keten achter? Veel fabrikanten kennen hun eigen supply chain nog onvoldoende”, weet De Bock.

“Het begint allemaal bij het transparant maken van de keten. Dat is de basisvoorwaarde om welke duurzaamheidsvraag dan ook te beantwoorden”, geeft ze de voedingsbedrijven een advies.

Kinderarbeid hazelnotensector

Marjan de Bock-Smit spreekt plenair op het Food Event over transparantie als randvoorwaarde voor de MVO-eisen van retail en consument. Ook leidt ze in de middag een sessie over kinderarbeid in de hazelnotensector.

Reageer op dit artikel