nieuws

Bioweek 2015: ‘Met bio investeer ik in onze toekomst’

Duurzaamheid & MVO

Bioweek 2015: ‘Met bio investeer ik in onze toekomst’

‘Met bio investeer ik in onze toekomst’, is het thema van de Bioweek 2015, van 6-14 juni. In Vlaanderen geven acht ondernemers uit de sector een gezicht aan de sector, waaronder een chocolademaker, een groenteteler, een koffiebrander, een rundveehouder en een bessenteler.

De slagzin van de Bioweek-campagne ‘Met bio investeer ik in onze toekomst’, georganiseerd door Bioforum Vlaanderen, is niet zomaar gekozen. Bio geeft een antwoord op tal van maatschappelijke uitdagingen: de toestand van onze bodems, de klimaatopwarming, de toegang tot (gezonde) voeding, een eerlijke prijs voor de boer… .

 

400 Wetenschappers

Niet alleen de sectororganisatie biolandbouw en –voeding zegt dat. Enkelen jaren geleden concludeerden meer dan 400  wetenschappers dat de agro-ecologische landbouw een cruciale rol zal spelen in de voedselvoorziening van een steeds groeiende wereldbevolking. De Bioweek is het ideale moment om de landbouw met toekomst te ontdekken. 

Meer dan 115 activiteiten

De Bioweek biedt met meer dan 115 activiteiten verspreid over heel Vlaanderen een ruime keuze aan interessante activiteiten die de geldende productieregels voor bio concreet maken: openboerderijdagen, een kijkje achter de schermen bij de biosupermarkt, rondleidingen bij de veehouder of een bedrijfscontrole meemaken die recht geeft op een biocertificaat. Bovendien verwelkomen biowinkels en verschillende supermarkten hun klanten tijdens de Bioweek met proevertjes, promo-acties en wedstrijden. 

Originele uitstapjes

Wie buiten wil genieten van de lente, vindt in de Bioweek tal van originele uitstapjes: biologisch brunchen of picknicken, demonstraties biologisch tuinieren, kinderanimatie, ontspannende fietstochtjes langs verschillende biobedrijven, kookworkshops en dergelijke meer.

Reageer op dit artikel