nieuws

Eerste Visgro Visbeurs in Zeebrugge

Duurzaamheid & MVO

Eerste Visgro Visbeurs in Zeebrugge

Visgro, het beroepsinstituut voor zeevisgroothandelaren, organiseert op maandag 17 augustus haar eerste Visbeurs in de Oude Zeebrugse visveiling in Zeebrugge. De beurs zal tweejaarlijks worden gehouden. De rode draad van de beurs is duurzaamheid en etikettering.

De Visgro Visbeurs is, volgens Visgro-voorzitter en event manager Maarten Du Bois, “de vakbeurs bij uitstek voor de Belgische visdetaillist”. In een eerder kleinschalige en gezellige sfeer ontmoet hij onder meer de belangrijkste spelers die de Belgische markt bevoorraden met verse vis en schaaldieren. “Voor een visvakman dit een uitgelezen kans om in één dag tijd een bezoek te brengen aan uw belangrijkste leveranciers of om nieuwe aanbieders en producten te leren kennen.” 

Machines en verpakkingen

Op de beursvloer van de Oude Zeebrugse visveiling staan ook leveranciers van machines en verpakking, kruiden, groenten en hulpstoffen, maar ook winkelinrichtingen en -materialen, verzekeringen, boeken en tijdschriften. 

Duurzaamheid

De rode draad van de eerste editie van de beurs is duurzaamheid, wat naast etikettering hét hete hangijzer vormt voor de toekomst van de visbranche. Heel veel aandacht zal uitgaan naar het lokaal aangevoerde product van onze eigen Belgische vissers, de zogenaamde ‘Vlaamse vis’. 

Gastcolleges en workshops

Gedurende de dag zijn er naast de beursvloer ook tal van boeiende gastcolleges en workshops over uiteenlopende onderwerpen, verzorgd door onder meer deskundigen van de Vlaamse Visveiling, VISGRO vzw (Beroepsinstituut voor visgroothandelaren), ILVO, VLIZ, VLAM, en Maritiem instituut Mercator

Randgebeuren

Tijdens de beurs is een bezoek aan de vissersschepen mogelijk. Ook zijn er demonstraties van vissers en leerling-vissers, waaronder het fileren van vis. Verder zijn er havenrondvaarten voorzien en een gastronomische ballonvaart (onder voorbehoud van de weersverwachting). Het evenement is bovendien muzikaal omlijst en wordt afgesloten met een optreden en een spetterend feest.

Reageer op dit artikel