nieuws

Collectieve bestel- en leverdienst Westreex van start

Duurzaamheid & MVO

Collectieve bestel- en leverdienst Westreex van start

West-Vlaanderen heeft nu ook een collectieve bestel- en leverdienst voor haar 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten, meldt VILT. Een nieuwe trend! Westreex werd uitgewerkt op vraag van zowel de producenten als hun professionele klanten. Momenteel telt het collectief 9 producenten en zo’n 130 afnemers.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en Inagro, initiator van het label 100% West-Vlaams, vonden met Westreex een manier om de West-Vlaamse hoeve- en streekproducten op een efficiëntere manier tot bij de klant te krijgen. Bij de producenten was vaak te horen dat de logistiek die daarbij komt kijken, te veel tijd opslorpt, terwijl aan de kant van de klant vaak te horen was ‘we willen wel, maar het kost ons te veel moeite om de producten te verzamelen’.

Concept

Het logistieke concept vertrekt van de samenwerking van een aantal producenten met een zelfstandige ondernemer die onder meer de logistiek en verkoop op zich neemt. De producenten bepalen zelf hun prijs en rekenen daarin een vaste marge (commissie) mee voor de zelfstandige distributeur.

Kennismaking

Westreex organiseert op 16 november een Smaakbeurs, waarop bestaande klanten en potentiële klanten uitgenodigd worden. Bedoeling is dat zij de kans krijgen om de producenten en al hun producten te leren kennen.  

Reageer op dit artikel