nieuws

Hogeschool uit Huy verdedigt Belgische eer op Expo2015 Milaan

Duurzaamheid & MVO

Hogeschool uit Huy verdedigt Belgische eer op Expo2015 Milaan

Met “Be-V”, een smeerpasta op basis van noten en gerst, strijden studenten van de Hogeschool Charlemagne uit Huy vandaag op Expo2015 Milaan voor de titel van meest innovatieve voedingsproduct. Ze nemen het op tegen 15 andere landen.

De studenten van Hogeschool Charlemagne uit Huy verdedigen de Belgische eer in de Europese Ecotrophelia competitie, waarbij scholen de innovatieve voedingsproducten van morgen bedenken. Dat innovatie voeding ook duurzamer kan maken bewijst het team door met het restproduct van hun lactosevrij smeerpasta op basis van noten en gerst een bier te brouwen. Met deze aanpak en een degelijk marketing dossier won het team eerder dit jaar de Belgische versie van Ecotrophelia.

Opportuniteit

“Met Ecotrophelia zet de sector, die continu op zoek blijft naar technisch profielen, de opportuniteiten voor jongeren binnen de voedingsindustrie in de verf,” aldus Chris Moris, directeur-generaal van FEVIA. “Het is voor de winnaars van de Belgische editie een mooie uitdaging om hun titel Europees te verdedigen op de wereldtentoonstelling in Milaan. Daar is de voeding van morgen het centrale thema en promoten we met Food.be – Small country. Great food. onze voeding in het Belgisch paviljoen.”

Be-V

“Be-V is echt een innovatie op maat van wie lactose-intolerant is. Het is bovendien duurzaam want ook de nevenstromen worden gevaloriseerd. We brouwen immers een lekker bier met de gerst die overschiet,” aldus het team van de Hogeschool Charlemagne. Met een overtuigend marketing dossier bewijst het team bovendien dat Be-V ook commerciele mogelijkheden heeft.

 
Reageer op dit artikel