nieuws

FEVIA wint award voor beste duurzaamheidsverslag

Duurzaamheid & MVO

FEVIA wint award voor beste duurzaamheidsverslag

Het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) bekroonde het duurzaamheidsverslag van FEVIA met een gedeelde “Award for Best Belgian Sustainability Reports”.
Dit jaar lanceert de Belgische voedingsindustrie een nieuw project om de impact van de duurzaamheidsstrategie van de voedingsindustrie verder te verhogen.

Het online duurzaamheidsverslag (video) van de Belgische voedingsindustrie kwam er na een uitgebreide gespreksronde met de leden en met stakeholders, zoals onder andere klanten, vakbonden, academici, politici, NGO’s en consumenten. De 19 uitdagingen die zij identificeerden op sociaal, economisch, ecologisch en breder maatschappelijk vlak vormen de basis van het verslag.

Geen dode letter blijven

Volgens de jury van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports blinkt het verslag uit door de concrete antwoorden op die uitdagingen voor de sector. “Met het duurzaamheidsverslag toont de Belgische voedingsindustrie aan dat onze duurzame groei vertrekt vanuit dialoog en dat we in staat zijn om concrete antwoorden te formuleren op de uitdagingen. Ik denk bijvoorbeeld aan de zoutreductie van 10% die we wisten te realiseren in overleg met de overheid,” aldus Jean Eylenbosch, voorzitter van FEVIA. “Een duurzaamheidsstrategie mag geen dode letter blijven: deze award is dus vooral een stimulans voor FEVIA en elk van haar leden om de strategie in de praktijk te blijven toepassen.”

Nieuw duurzaamheidsproject

FEVIA lanceert daarom in 2016 een nieuw project om de impact van de duurzaamheidsstrategie van de voedingsindustrie verder te verhogen. “Veel bedrijven uit de voedingsindustrie zijn voorlopers op het vlak van duurzaamheidsrapportering. We willen alle FEVIA leden, ook de vele KMO’s die onze sector rijk is, motiveren om onze duurzaamheidsstrategie in hun bedrijfsvoering op te nemen,” aldus Guido Vanherpe, voorzitter van het comité duurzame ontwikkeling van FEVIA. “FEVIA zal daarom in 2016 de Belgische voedingsbedrijven begeleiden bij het uitwerken van onze duurzaamheidsstrategie op bedrijfsniveau. Deze award is voor ons alvast de bevestiging dat een duurzaamheidsverslag voor de gehele sector een nuttig instrument is om dat te realiseren.”

Reageer op dit artikel