nieuws

Mayonaises met eieren van kippen met vrije uitloop

Duurzaamheid & MVO

Mayonaises met eieren van kippen met vrije uitloop

In het kader van zijn duurzaamheidsbeleid ter verbetering van de gezondheid van de consument en het dierenwelzijn heeft Carrefour Belgium besloten dat alle Carrefour mayonaises voortaan exclusief bereid worden met eieren van kippen met vrije uitloop. Dit betreft 11 referenties uit het mayonaisegamma van het huismerk en is goed voor meer dan 3,5 miljoen eieren per jaar.

Met deze beslissing profileert Carrefour Belgium zich nog meer als duurzaam ondernemer, neemt het bedrijf zijn sociale verantwoordelijkheid op en promoot het gezonde producten. Vijf jaar voor het Europese verbod op legkippen, besloot Carrefour Belgium al in 2007 om niet langer eieren van scharrelkippen te gebruiken voor zijn huismerk.

Bio mayonaise

Carrefour biedt ook een Bio mayonaise aan die al op basis van eieren van kippen uit vrije loop werd geproduceerd; wat een verplichting is voor Bio eieren. Zowel de niet-Bio als Bio mayonnaise worden in België gemaakt.

Carrefour Belgium

Carrefour Belgium is één van de grootste retailers in België en stelt zo’n 11.500 medewerkers te werk. Carrefour, dat is 752 winkels, waarvan 45 Hypermarkten Carrefour, 436 Markets, 269 Express buurtwinkels, 12 Carrefour Drives en meer dan 60 afhaalpunten in de winkel voor online bestellingen. Ze ontvangt elke dag zo’n 650.000 klanten en meer dan 75% van alle gezinnen in België

Group Carrefour

Carrefour België maakt deel uit van de Groupe Carrefour, de tweede grootste retailer ter wereld en de grootste van Europa die 380.000 medewerkers tewerkstelt. Actief in 35 landen met meer dan 11.900 winkels, realiseerde de Groupe Carrefour in 2014 een omzet van 100,5 miljard.

COP21

Als partner van COP21 zet de Groupe Carrefour zich via initiatieven van elke dag in voor een meer duurzame en verantwoorde handel. Het CSR-beleid van de groep is gebaseerd op drie pijlers: de strijd tegen alle vormen van verspilling, de bescherming van de biodiversiteit en de ondersteuning van partners van het bedrijf.

 
Reageer op dit artikel