nieuws

Spadel ontvangt het ‘CO2 Neutral’ label

Duurzaamheid & MVO

Spadel ontvangt het ‘CO2 Neutral’ label

Spadel heeft recent voor al haar productie- en kantoorvestigingen in België, Nederland, Wales en Frankrijk, het ‘CO2-Neutral’ label ontvangen van CO2Logic en Vinçotte. Hiermee is 20% van de gehele waardeketen CO2-neutraal en zet het bedrijf een grote stap richting de ambitie om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn.

“Duurzaamheid zit in ons DNA. Spadel wil een duurzame onderneming zijn in een duurzame wereld. Het behalen van het CO2-neutral label bevestigt de inspanningen die we al jaren leveren om concrete antwoorden te bieden om onze CO2 voetafdruk tot een minimum te herleiden. Dit versterkt de keuze van de groep om sterke regionale kwaliteitsmerken aan te bieden die ook een lage CO2 afdruk hebben ”, zegt Marc du Bois, algemeen directeur Spadel.

Engagement

Antoine Geerinckx, Managing Founder CO2Logic: “Het behalen van het CO2-Neutral label is een duidelijk signaal en engagement van Spadel om hun pioniersrol verder te zetten op vlak van duurzaamheid. Hiermee zet Spadel al de nodige stappen die de meeste bedrijven sowieso in de komende jaren zullen moeten realiseren willen we onder de 2°C opwarming blijven.”

Strategische pijler

Duurzaamheid is één van de strategische pijlers van Spadel. Het heeft daarom in 2010 ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd: tegen 2015 een daling met 20% van haar CO2 voetafdruk en in 2020 volledige CO2-neutraliteit voor de gehele productieketen. De eerste doelstelling van 20% reductie in 2015 werd behaald via eigen inspanningen (15%) en via CO2-compensatie (5%). Aanvullend heeft Spadel nu in samenwerking met CO2Logic en Vinçotte ongeveer 10.000 ton extra CO2 gecompenseerd. Zo zijn alle vestigingen , productielocaties en kantoren (scope 1 en 2) volledig CO2-neutraal gemaakt.

CO2-compensatie

Ondanks de vele inspanningen van de voorbije jaren, blijft er nog een resterende uitstoot over die Spadel in de industriële locaties niet onmiddellijk kan reduceren. Om verantwoordelijkheid te nemen voor de resterende klimaatimpact van haar operationele activiteiten, heeft Spadel beslist om deze te compenseren door Gold Standard gecertificeerde klimlaatprojecten te steunen. Spadel wordt hierin bijgestaan door CO2logic, een onafhankelijk klimaatadviesbureau. De klimaatinspanningen van Spadel worden bovendien geverifieerd door het onafhankelijke bureau Vinçotte. Het geselecteerd project is het “Saving Trees” klimaatproject in Oeganda.

Reageer op dit artikel