nieuws

Nieuw ‘kasteel’ voor Brouwerij Van Honsebrouck

Duurzaamheid & MVO

Nieuw ‘kasteel’ voor Brouwerij Van Honsebrouck

Het is een zeldzaamheid dat een Belgische brouwerij naar een compleet nieuwe vestiging trekt. Maar Brouwerij Van Honsebrouck deed het.

Ze verhuisde onlangs van Ingelmunster naar Izegem, waar ze op de voormalige site van Meubelen Lefevre een gloednieuwe brouwerij, bottelarij en eigen waterzuiveringsstation bouwde. Als uithangbord van haar belangrijkste bier, het Kasteelbier, koos de brouwerij voor een uitvalsbasis in de vorm van een modern kasteel.

Bierkasteel 

Vooraan werd een pand met drie bouwlagen gebouwd, dat zoals een kasteel drie ‘torens’ heeft. Daarin werden de conciërgewoning en een ‘koelschip’ (een open metalen vat om de gueuze te laten rijpen) ondergebracht. Een deel ervan werd effectief tot ‘Bierkasteel’ gedoopt en fungeert als bezoekerscentrum (inclusief drie seminarieruimtes en brasserie). Verder omvat dit gebouw kantoorruimtes en de brouwzaal. Aan de achterzijde werd de bottelarij gebouwd, die de verbinding maakt met de behouden opslagloodsen. Dankzij de nieuwe site kan Brouwerij Van Honsebrouck nu een capaciteit van 250.000 hl aan, waarvan ze dit jaar al 115.000 hl wil invullen. Bedoeling is om vanaf nu elk jaar een groei van 10% te behalen, dit voornamelijk door de uitbouw van afzet bij bestaande klanten (in meer dan zestig landen) en de uitbreiding van het gamma dat intussen 26 verschillende bieren telt die onder Saint-Louis, Kasteelbier, Bacchus, Brigand, Filou en Slurfke worden gecommercialiseerd. 

Foto's

Reageer op dit artikel