nieuws

Focus op biobased verpakkingen op Empack

Duurzaamheid & MVO

Focus op biobased verpakkingen op Empack

Empack, op 21 en 22 september in Brussels Expo, focust op biobased verpakkingen, volgens experts dé toekomst in de verpakkingsindustrie. De ontwikkeling biedt ontelbare mogelijkheden voor verschillende verpakkingstoepassingen.

Het is hoog tijd om vraag en aanbod samen te brengen in een interactief platform tijdens Empack op Biobased Plaza, georganiseerd in samenwerking met Belgian Biopackaging. De Biobased Plaza is een specifieke locatie waar bedrijven en kennisinstituten, actief in biobased verpakkingen, innovaties of materialen te vinden zijn. Belgian Biopackaging biedt daarbovenop een gespecialiseerd seminarprogramma rond biobased verpakkingen. De belangrijkste vragen komen aan bod. Tijdens de business lunch en na de seminaries zijn er de informele netwerkmomenten.

Seminars

Enkele hoogtepunten tijdens het biobased verpakkingen seminar. Karin Molenveld van Wageningen UR gaat in op de technische mogelijkheden van biobased kunststoffen. De mogelijkheden in biobased flexibele verpakkingen komen dan weer aan bod tijdens de lezing van Gert-Jan van Baardwijk van Oerlemans Plastics. Vanuit Tetra Pak zal Frank Vandewal duidelijk maken van de verpakking van de toekomst volledig hernieuwbaar is.

Levenscyclus

De levenscyclus van biobased verpakkingen, binnen de circulaire economie, krijgt ook de nodige aandacht. ‘Wat met het (bio?-) levenseinde van biobased packaging?’ is de titel van de lezing van Bruno De Wilde, namens OWS Gent. Karin Van Doorsselaer van UAntwerpen gaat nader in op levenscyclus denken met biogebaseerde kunststoffen. Kortom, een volledig verhaal komt aan bod!

 
Reageer op dit artikel