nieuws

Air Products geeft vernieuwde editie van MAP-gids uit

Duurzaamheid & MVO

Air Products geeft vernieuwde editie van MAP-gids uit

Air Products publiceerde haar vernieuwde Vlaamse editie over Modified Atmosphere Packaging (MAP). Volgens leverancier van industriële gassen is dit technische handboek vanaf de eerste uitgave in vele landen een populair naslagwerk geworden voor de voedingsmiddelenindustrie.

“Deze technische MAP-gids is het resultaat van een jarenlange expertise in combinatie met onze focus op innovatie in een sector die steeds evolueert. We ontwikkelen en bieden oplossingen die tegemoet komen aan de behoeftes van onze klanten”, zei Ann Callens, Business Manager Food & Cryo, bij Air Products.

Kernwaarden

Callens: “Daarnaast weerspiegelt de gids onze kernwaarden als veiligheid en duurzaamheid, omdat hij richtlijnen en aanbevelingen geeft voor de verbetering van voedselveiligheid en het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Dat zijn fundamentele zaken voor de voedingsmiddelenindustrie.”

Globalisering

MAP-technologie wordt als gevolg van de globalisering van de supply chain en de veranderingen in het consumentengedrag steeds meer toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Naar verwachting zal de wereldwijde markt voor Modified Atmosphere Packaging (MAP) groeien tot zo’n 13,78 miljard euro in het jaar 2020.

Kwaliteit, kosten en duurzaamheid

Steeds meer voedingsproducenten en retailers stappen over op MAP vanwege de kwaliteit, de duurzaamheid en de kostenvoordelen. MAP kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen met zo’n 50 tot zelfs 500 procent verlengen, waardoor bederf en verspilling tijdens de supply chain verminderen en er bovendien meer exportmogelijkheden ontstaan. Dankzij MAP kan volgens Air Products veel beter ingespeeld worden op de groeiende vraag naar voedingsmiddelen in opkomende markten.

Natuurlijke smaak

Ook voor de consument is MAP voordelig aangezien verse voedingsproducten hun natuurlijke smaak en structuur langer zullen behouden. MAP verlengt daarbij ook de houdbaarheid van producten op een kwalitatieve manier, vanaf de start van het productieproces tot en met het moment waarop ze geconsumeerd worden.

Unieke gids

Voor voedingsmiddelenbedrijven is de nieuwe editie van de gids volgens Air Products een unieke bron van informatie en advies. Deze gids is samengesteld door de R&D afdeling van Air Products in samenwerking met het Britse Campden BRI, een van de belangrijkste Europese onderzoekscentrum voor de voedingsmiddelensector.

Veertien categorieën

De nieuwe versie is compleet geactualiseerd en omvat alle informatie, die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingscategorieën, gaande van vlees en klant-en-klare maaltijden, vis, verse pasta’s, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met fruit en groenten. In de nieuwe versie zijn vier nieuwe voedingscategorieën toegevoegd.

Inhoudsopgave

De gids legt uit hoe de MAP-technologie werkt, welke gassen gebruikt worden en op welke manier ze geleverd en toegepast kunnen worden. Bovendien bevat het handboek een MAP-gasselector waarmee de gebruiker de beste verpakkingsoplossing voor elk type product kan selecteren.

Deze gasselector geeft ook tips over de maximale houdbaarheidsperiode, de aanbevolen opslagtemperaturen, de belangrijkste oorzaken van verspilling, bederf en mogelijke risico’s voor voedselvergiftiging.

Wet- en regelgeving

Daarnaast is de inhoud van het boekje aangepast met de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie.

Gids bestellen

De gids bestaat uit 83 pagina’s in A5-formaat en is op verzoek gratis verkrijgbaar. Om dit handboek te ontvangen hoeft u enkel uw gegevens in te vullen op deze website.

*Bron: Modified Atmosphere Packaging Market by Application (Dairy Products, Bakery & Confectionery, Poultry, Seafood, & Meat Products, Convenience Food, Fruits & Vegetables, & Others) by Region – Global Trends & Forecast to 2020).

 

Reageer op dit artikel