nieuws

Specificatie ISO helpt voedingsindustrie met dierenwelzijn

Duurzaamheid & MVO

Specificatie ISO helpt voedingsindustrie met dierenwelzijn

Consumenten houden zich steeds meer bezig met dierenwelzijn. Ze associëren dit ook sterk met voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen. ISO speelt hierop in met de ontwikkeling van een specificatie gericht op dierenwelzijn waarmee voedingsbedrijven zich kunnen onderscheiden.

ISO/TS 34700:2016, Animal welfare management – General requirements and guidance for organizations in the food supply chain, helpt fabrikanten om dierenwelzijn te implementeren in hun organisatie.

Dierenwelzijnsplan

ISO ondersteunt de voedingsindustrie met het ontwikkelen van een dierenwelzijnsplan dat in lijn is met de principes van de World Organisation of Animal Health (OIE) en de Terrestrial Animal Health Code (TAHC). Zo garandeert het bedrijf dierenwelzijn door de hele keten heen.

Reageer op dit artikel