nieuws

Tetra Pak gaat voor volledig hernieuwbare drankverpakking

Duurzaamheid & MVO

Tetra Pak gaat voor volledig hernieuwbare drankverpakking

Tetra Pak introduceert wereldwijd de eerste aseptische kartonnen drankverpakking met de hoogste Vinçotte vier sterren certificering dankzij het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. De vernieuwde versie van de Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge Bio-based LightCap™ 30 bevat meer dan 80% hernieuwbare grondstof. Tetra Pak wil alle verpakkingen volledig hernieuwbaar te maken.

De nieuwe verpakking Tetra Brik Aseptic 1000 Edge Bio-based LightCap™ 30 is vervaardigd uit een ‘bio-based’ plastic folie en dop, afkomstig van polymeren uit suikerriet. In combinatie met het karton bedraagt het aandeel van materialen uit hernieuwbare bronnen in de verpakking meer dan 80%.

Vier sterren Vinçotte-certificaat

Dit is het vereiste percentage voor een vier-sterren certificaat van het Belgische accreditatiebureau Vinçotte. Dit bureau wordt wereldwijd erkend voor de beoordeling van de hernieuwbaarheid van materialen in verpakkingen. Daarnaast paste het onafhankelijke IVL Swedish Environmental Research Institute een Life Cycle Analysis toe op de vernieuwde verpakking, die uitwees dat deze een 17% lagere CO2-voetafdruk heeft dan een standaard verpakking.

Hernieuwbare materialen

“Hernieuwbare materialen zijn natuurlijke hulpbronnen die na verloop van tijd kunnen worden aangevuld. Een toenemend gebruik van hernieuwbare materialen speelt een steeds belangrijkere rol bij het verminderen van grondstoffenschaarste en klimaatverandering”, aldus Philippe Dewolfs, President van de Certificerings Committee van Vinçotte: “Tot nu toe is dit de enige aseptische kartonnen drankverpakking die we hebben gecertificeerd en het voldeed aan een vier-sterren certificaat.”

Alle verpakkingen hernieuwbaar

Charles Brand, Executive Vice President, Product Management en Commercial Operations bij Tetra Pak: “Ons uiteindelijke doel is om al onze verpakkingen te maken met alleen verantwoord beheerde, hernieuwbare materialen. Voor ons is de lancering van de nieuwe Tetra Brik Aseptic 1000 Edge Bio-based LightCap 30 daarom een belangrijke mijlpaal op die reis.”

Wereldwijd beschikbaar

De nieuwe versie van de Tetra Brik Aseptic 1000 Edge Bio-based LightCap 30 is wereldwijd beschikbaar voor klanten. Overstappen naar de nieuwe versie vereist geen extra investeringen in apparatuur.

 
Reageer op dit artikel