nieuws

Carrefour stopt met pangasius

Duurzaamheid & MVO

Carrefour stopt met pangasius

Carrefour België heeft besloten om geen pangasius meer aan te kopen en de verkoop zowel in de versafdeling, als in de diepvriesafdeling stop te zetten. Deze beslissing betreft zowel het huismerk als de A-merken. Pangasius staat al enkele jaren bloot aan niet-aflatende kritiek.

Gezien de twijfel die blijft bestaan over de negatieve milieugevolgen van de pangasiuskweek, zal de vis nu uit het Carrefour-assortiment verdwijnen. In het bijzonder gaat het om de watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer.

Bestellingen stopgezet

Carrefour heeft geprobeerd om een ASC-aanvoer (verantwoorde viskweek) uit te bouwen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Carrefour België heeft zijn bestellingen al stopgezet. Er rest nog een zekere voorraad diepvriesvis in een aantal winkels. Die wordt nog verkocht, maar in de versafdeling (visstand en zelfbediening) is pangasius al niet meer te verkrijgen.

Reageer op dit artikel