nieuws

Kunststofverpakkingen Unilever tegen 2025 recycleerbaar

Duurzaamheid & MVO

Kunststofverpakkingen Unilever tegen 2025 recycleerbaar

Unilever maakte op 14 januari bekend dat tegen 2025 al haar kunststofverpakkingen hergebruikt moeten kunnen worden, dan wel composteerbaar zijn.

De bekende levensmiddelengigant wil hiermee een bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Platform circulaire economie

Volgens de Ellen MacArthur Foundation (EMF), het wereldwijde platform die zich inzet voor een circulaire economie, wordt 14% van al het plastic gerecycled. Daarnaast komt 40% bij de afvalstort terecht en een derde in de natuur. Unilever steunt dit platform en heeft het contract verlengd voor drie jaar, en steunt EMF bij het project ‘New Plastics Economy’.

Doelstellingen

Unilever gaf eerder al aan dat ze het aantal plastic verpakkingen in 2020 met een derde wouden terugdringen. Ook wil Unilever in de productie meer recyclebaar plastic gebruiken. De doelstelling van Unilever is dat minimaal 25 procent van al het plastic dat in de productie wordt gebruikt gerecycled plastic moet zijn.

“De verpakkingen maken onze producten onder meer veilig en aantrekkelijk. Toch is het duidelijk dat als wij van dit materiaal willen blijven genieten, we als industrie meer verantwoordelijkheid moeten nemen om meer te recyclen”, aldus Paul Polman, CEO Unilever.  

Reageer op dit artikel