nieuws

Eredoctoraat KU Leuven voor WUR-voorzitter

Duurzaamheid & MVO

Eredoctoraat KU Leuven voor WUR-voorzitter

KU Leuven reikt woensdag 15 februari een eredoctoraat uit aan Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen University & Research (WUR). Zij benadrukt dat ons voedsel nood heeft aan een doordacht beleid waarin ook aandacht is voor andere grote maatschappelijke uitdagingen zoals onder- en overgewicht, milieu-impact en klimaatverandering.

Naar aanleiding van haar Patroonsfeest bekroont de KU Leuven jaarlijks personen met bijzondere verdiensten op wetenschappelijk, maatschappelijk of cultureel vlak. De Nederlandse hoogleraar Louise O. Fresco is een unieke en geëngageerde stem in het academisch én in het maatschappelijk debat over duurzame voedselvoorziening. Sinds 2014 is Fresco voorzitter van de raad van Bestuur van Wageningen University & Research.

Nood aan doordacht beleid

Ze benadrukt dat ons voedsel nood heeft aan een doordacht beleid waarin ook aandacht is voor andere grote maatschappelijke uitdagingen zoals onder- en overgewicht, milieu-impact en klimaatverandering. “Eten is vandaag een bron van intense verwarring”, zo stelt ze in haar bekendste boek, Hamburgers in het Paradijs (2012).

Lees het volledige interview in Campuskrant van KU Leuven.

Reageer op dit artikel