nieuws

FAO nieuwste lid van het Save Food Initiatief

Duurzaamheid & MVO

FAO nieuwste lid van het Save Food Initiatief

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zal de aankomende jaren deel uitmaken van het Save Food Initiatief.

Werner Matthias Dornscheidt, CEO Messe Düsseldorf, en Kostas Stamoulis, Assistent Director Generall FAO, ondertekenden maandag het ‘Memorandum of Understanding’(MoU) tijdens het Save Food Congres dat dit jaar op 4 mei plaatsvond op Interpack in Düsseldorf.

Wereldwijde voedselverspilling

Dornscheidt zegt blij te zijn met de toetreding van het FAO: “In de afgelopen zes jaar is het Save Food Initiatief tot iets moois uitgegroeid. Meer dan 850 bedrijven, verenigingen, onderzoeksinstituten en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) zijn nu lid van ons initiatief. We zijn blij dat we ons team mogen versterken met de FAO en zodat we samen kunnen blijven vechten tegen het wereldwijde voedselprobleem.”

Samenwerking

“We kunnen alleen het voedselprobleem de kop in drukken door samen te werken met de industrie en de partners van het Save Food Initiatief. Het initiatief biedt de industrie een platform om een netwerk op te bouwen en betrokken te blijven bij de projecten die worden uitgevoerd in deze strijd tegen voedselverspilling,” aldus Stamoulis.

Nieuwe strategieën

Het Save Food Initiatief streeft naar een vermindering van wereldwijde voedselverlies en verspilling. Het initiatief geeft de leden in het netwerk de mogelijkheid om samen naar de problemen te kijken, waardoor de leden tot nieuwe strategieën kunnen komen om het probleem op te blijven lossen.

Reageer op dit artikel