nieuws

Week van de Korte Keten: lekker West-Vlaams!

Duurzaamheid & MVO

Week van de Korte Keten: lekker West-Vlaams!

Tijdens de tweede editie van de Week van de Korte Keten, 25 mei-5 juni, laten POM West-Vlaanderen, Inagro en Westtoer proeven van al het lekkers dat West-Vlaanderen biedt. Tegelijk wordt het label 100% West-Vlaams in de kijker gezet.

De Week van de Korte Keten focust op het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en de kust. Een hele week lang laten zes nieuwe fietsroutes, proeverijen en opendeurdagen bij hoeve- en streekproducenten het brede publiek kennismaken met ‘lekker West-Vlaanderen’. Nog tot eind september bieden twintig boerderijen een originele hoevepicknick aan.

Streekgebonden keuken

Volgens de West-Vlaamse gedeputeerde Franky De Block is de Week van de Korte Keten een niet te onderschatten troef van de West-Vlaamse keuken. “De West-Vlaamse chefs koesteren onze culinaire schatten en verheffen de streekgebonden keuken tot een kunst. Maar ook onze landbouwers en KMO’s leveren topkwaliteit, en daar mogen we best wat trotser op zijn.”

‘100% West-Vlaams’

De Block: “Met het authenticiteitslabel ‘100% West-Vlaams’ zetten we hun product in de kijker dat deel uitmaakt van de West-Vlaamse identiteit.”

Foto: Chef Pieter Lonneville en Lien Vanrafelghem van Tête Pressée, Westtoervoorzitter Franky De Block, gedeputeerde Bart Naeyaert en Stefaan Matton van de POM West-Vlaanderen stellen de Week van de Korte Keten voor.

Reageer op dit artikel