nieuws

50 bedrijven achter verklaring voor traceerbare duurzame tonijn

Duurzaamheid & MVO

50 bedrijven achter verklaring voor traceerbare duurzame tonijn

De Marine Stewardship Council (MSC) prijst de industrie voor hun inzet voor de Tonijn 2020 Traceerbaarheid Verklaring, een initiatief onder leiding van het World Economic Forum (WEF).

De ondertekening door 50 leidende vissersbedrijven, vismerken en supermarkten, waaronder Ahold Delhaize, vond plaats tijdens de VN Oceanen top, 5-9 juni. De verklaring geeft aan dat ze de uitdaging aan gaan om overbevissing, illegale en vernietigende visserij van tonijn aan te pakken. Ahold Delhaize is een van de bedrijven die daarmee leiderschap toont, laat MSC weten.

Marine Stewardship Council

De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profitorganisatie. Haar visie is dat oceanen weer krioelen van leven en dat vis-, schaal- en schelpdierbestanden voor deze en volgende generaties worden veilig gesteld. Ons keurmerk en certificeringsprogramma erkent en beloont duurzame visserijen en helpt de markt voor vis, schaal-, en schelpdieren te veranderen naar een meer duurzame basis.

Blauw MSC-keurmerk

Het blauwe MSC-keurmerk op een vis-, schaal- en schelpdierproduct betekent dat:

  • het van een wildgevangen visserij komt die onafhankelijk tegen de op wetenschap berustende MSC-standaard voor milieubewust en duurzaam vissen gecertificeerd is;
  • volledig traceerbaar is naar een duurzame bron.

Meer dan 300 visserijen in meer dan 35 landen

Meer dan 300 visserijen in meer dan 35 landen zijn gecertificeerd MSC gecertificeerd. Gezamenlijk brengen deze visserijen bijna 10 miljoen ton aan land. Dit is rond de 12% van de vis die jaarlijks wereldwijd gevangen wordt. Wereldwijd dragen meer dan 25.000 producten het blauwe MSC-keurmerk

 
Reageer op dit artikel