nieuws

Remia investeert in energiebesparende projecten

Duurzaamheid & MVO

Remia investeert in energiebesparende projecten

Sauzenbedrijf Remia heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in energiebesparende projecten. Het bedrijf werkt overigens al enkele jaren aan een actief beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij Remia wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame grondstoffen en het sauzenbedrijf is actief om de milieu-impact van haar activiteiten te beperken, bijvoorbeeld door steeds meer duurzame materialen te gebruiken en watergebruik te verminderen.

Zes ton geïnvesteerd

Het afgelopen jaar is er 600.000 euro geïnvesteerd in energiebesparende projecten. Om meer gebruik te maken van duurzame energie zijn er ruim 1100 zonnepanelen geplaatst op het Remiaterrein in Den Dolder. Ook vergroent het bedrijf zijn gas volledig.

Restwarmte en windenergie

Remia heeft bewust gekozen voor windenergie. Om de CO2-reductie te beperken is er een warmtepomp aangeschaft om de restwarmte uit de fabriek in te zetten voor de verwarming van opslaglocaties.

Duurzaamheidswinst

Met deze maatregelen zal er meer dan 300.000 kg CO2-reductie per jaar gerealiseerd worden. Remia compenseert de CO2-uitstoot verder met een mix van Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Sinds 2013 is Remia tevens actief deelnemer aan het initiatief Versnelling Verduurzaming Levensmiddelenindustrie van de Federatie van Nederlandse Levensmiddelenfabrikanten.

Reageer op dit artikel