nieuws

Vanaf 2018 gebruikt Carrefour 100 % groene stroom

Duurzaamheid & MVO

Vanaf 2018 gebruikt Carrefour 100 % groene stroom

Vanaf 1 januari is alle stroom die door de eigen Carrefour-winkels, de twee Carrefour depots en het hoofdkantoor in Evere wordt gebruikt 100 % groen en Belgisch. Dit maakt deel uit van de ISO-50.001-certificering.

Het verkleinen van de koolstofvoetafdruk  is één van de belangrijkste milieudoelstellingen van Carrefour. Dankzij de samenwerking met een windmolenpark in de Noordzee bevestigt de retailer haar doelstelling om haar CO2-uitstoot met 40 % te verminderen tegen 2025. In 2017 tekende Carrefour België een akkoord waardoor de Carrefour-winkels in eigen beheer, 45 Hypermarkten en 39 Market, twee Carrefour depots en het hoofdkantoor volledig op groene stroom zullen draaien dankzij de samenwerking met een windmolenpark in de Noordzee.

Verschillende maatregelen

Om haar koolstofvoetafdruk verminderen en haar doelstelling te bereiken, heeft Carrefour – in het kader van de ISO-50.001-certificering – ook diverse andere maatregelen getroffen, zoals: de vervanging van alle koelinstallaties; de transformatie van verschillende winkels waardoor ze 45 % minder energie verbruikt en 85 % minder CO2 uitstoten dan vroeger. Verder gebeurt de verwarming, de airconditioning en de warmwaterproductie via energierecuperatie. En dat is nog niet alles: Voor de sanitaire voorzieningen wordt regenwater gebruikt. De winkels zijn uitgerust met ledverlichting en het energieverbruik wordt permanent online opgevolgd). Bovendien zijn logistieke maatregelen genomen om het transport te verminderen met 30%. Voorbeelden zijn investeringen in nieuwe vrachtwagens, optimalisatie van routes en hogere vullingsgraad van de vrachtwagens.

Reageer op dit artikel