nieuws

Milka Chocolade stapt mee in duurzaamheids-programma Cocoa Life

Duurzaamheid & MVO

Milka Chocolade stapt mee in duurzaamheids-programma Cocoa Life

Mondelēz Europe stapt met haar iconische chocolademerk Milka in Cocoa Life. Dat is het toonaangevende programma voor duurzame cacaoteelt van Mondelēz, dat volledig past binnen het engagement van de onderneming om op termijn alle cacaogrondstoffen op duurzame wijze te verkrijgen.

“Als Belgische marktleider in chocoladetabletten bereiken we met merken als Côte d’Or en Milka miljoenen consumenten”, stelt Jan-Willem Balk, Managing Director Benelux. “We willen ons gewicht in de schaal leggen om positieve veranderingen te realiseren voor de gemeenschappen waarop we steunen en om echt samen te werken met boeren zodat we ook in de toekomst sterke langetermijnrelaties kunnen uitbouwen. Meer dan ooit geven onze consumenten om hun voeding en willen ze zeker zijn dat wat ze eten duurzaam is.”

Cocoa Life-logo op de verpakking

Vanaf augustus 2018 zal het Cocoa Life-logo de verpakking van de Milka chocoladetabletten sieren. Tegen eind 2019 zou het hele Europese chocoladegamma van Milka bij het programma betrokken moeten zijn. Milka sluit aan bij andere merken van Mondelēz International en gaat voortaan via Cocoa Life duurzaam geteelde cacao als grondstof gebruiken, net als Côte d’Or in België, Nederland en Frankrijk, de Oreo-koekjes in Europa, Cadbury Dairy Milk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en Freia en Marabou in Scandinavië.

Kwaliteitsvolle chocolade

Milka staat garant voor kwaliteitsvolle chocolade, gemaakt met ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit, zoals Alpenmelk. De deelname aan het Cocoa Life-programma zet die garantie nog eens extra in de verf. Daarnaast ziet Milka erop toe dat er geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen toegevoegd worden aan de chocolade die gebruikt wordt voor haar producten.

Duurzame cacaoketen

De missie van Cocoa Life bestaat erin om een duurzame toeleveringsketen van cacao te creëren, die tegelijkertijd een blijvende impact heeft op levens en kostwinning, ontbossing aanpakt en mensen extra ondersteunt in de strijd tegen de klimaatverandering in zes cacaoproducerende landen: Ghana, Ivoorkust, Indonesië, Dominicaanse Republiek, India en Brazilië. De holistische benadering van Cocoa Life spitst zich toe op de uiteenlopende uitdagingen waar landbouwgemeenschappen in de cacaoteelt mee worden geconfronteerd. Daarbij ligt de focus op vijf domeinen: landbouw, gemeenschappen, inkomen, jongeren en milieu.

Voortgangsrapport

Onlangs nog kon Mondelēz International in het jaarlijkse voortgangsrapport een snelle internationale groei van Cocoa Life presenteren. Eind 2017 had het programma 120.500 boeren bereikt in 1.085 gemeenschappen en meer dan een miljoen schaduwrijke bomen verdeeld als onderdeel van de globale inspanningen in de strijd tegen de klimaatverandering. Mondelēz International heeft met Cocoa Life ook de teelt van duurzame cacao opgetrokken tot 35%, een stijging van 14% ten opzichte van 2016.

Een uitgebreide infographic toont op een overzichtelijke manier de concrete resultaten die op het terrein zijn behaald op vlak van landbouw, gemeenschappen, inkomen, jongeren en milieu.

Stijging inkomen

Onafhankelijke studies van Ipsos tonen bovendien aan dat het jaarlijkse inkomen van Indonesische boeren die verbonden zijn aan het duurzaamheidsprogramma met 37% is gestegen, de opbrengst van cacao met 10%. Gelijkaardige impactstudies voor cacaoteelt in West-Afrika worden momenteel uitgevoerd.

 

Reageer op dit artikel