nieuws

Tesco verkoopt 100% plantaardige biefstuk

Duurzaamheid & MVO

Tesco verkoopt 100% plantaardige biefstuk

De Britse supermarktketen Tesco zal vanaf 21 mei in ruim 400 supermarkten als eerste ter wereld de 100% plantaardige biefstuk van het Nederlandse bedrijf Vivera aanbieden. De rest van Europa volgt. Op 29 en 30 mei 2018 is de officiële presentatie op de PLMA beurs in Amsterdam.

Vanaf juni 2018 is de plantaardige biefstuk ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar. Vanaf de 2e helft van 2018 zal Vivera het product ook in andere landen in Europa gaan verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt dat zowel vegetariërs, veganisten en flexitariërs van de producten kunnen genieten.

Nauwelijks te onderscheiden

Gert Jan Gombert van Vivera: “Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit zeer smaakvolle plantaardige product. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.”

Reageer op dit artikel