nieuws

Fevia promoot gezond voedingspatroon en voldoende bewegen

Duurzaamheid & MVO

Fevia promoot gezond voedingspatroon en voldoende bewegen

In oktober lanceert het Fonds voor Voeding en Welzijn van Fevia een nieuwe oproep voor projecten die kinderen en jongeren ertoe aanzetten evenwichtiger te eten en meer te bewegen. Dit jaar krijgen 12 projecten een duwtje, waarvan de ruime meerderheid zich inzet om ook kinderen uit kwetsbare gezinnen gezonder te laten leven.

In oktober lanceert het Fonds voor Voeding en Welzijn van Fevia een nieuwe oproep voor projecten die kinderen en jongeren ertoe aanzetten evenwichtiger te eten en meer te bewegen. Dit jaar krijgen 12 projecten een duwtje, waarvan de ruime meerderheid zich inzet om ook kinderen uit kwetsbare gezinnen gezonder te laten leven.

“Hang niet voortdurend met een zakje chips voor de tv, maar ga buiten spelen en eet een appel.” Dit soort boodschappen in de praktijk omzetten, is niet altijd evident voor kinderen en jongeren. De nood aan projecten die kinderen en jongeren ertoe aanzetten evenwichtiger te eten en meer te bewegen is daaro belangrijk.

Gezond voedingspatroon promoten

Met het Fonds voor Voeding en Welzijn wil de Federatie Voedingsindustrie steun verlenen aan bestaande en duurzame projecten in België, die een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging promoten. “Voor de Belgische voedingsindustrie is de strijd tegen ziektes als obesitas een prioriteit waarin ook wij onze verantwoordelijkheid opnemen. Onze bedrijven doen dat door producten op de markt te brengen met een verbeterde samenstelling, door kleinere porties aan te bieden of door hun marketing te richten op producten met minder calorieën. Maar als federatie vinden we het belangrijk om ook lokale initiatieven te steunen die jongeren helpen om dagelijks gezondere keuzes te maken”, zegt Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia.

Koning Boudewijnstichting

Het Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, steunt dit jaar 12 projecten met in totaal 51.650 euro. Vier ervan situeren zich in Vlaanderen (Genk, Herselt, Kasterlee en Leuven-Wilsele), drie in Brussel en vijf in Wallonië. Het Fonds voor Voeding en Welzijn geeft hiermee al voor het elfde jaar steun aan projecten met deze missie. In die periode werden ruim 130 initiatieven gesteund, met in totaal ruim 650.000 euro.

Foto: Sint-Jozefcollege Herentals

 

Reageer op dit artikel