nieuws

NOBL organiseert thesisprijs voor studenten hoger onderwijs

Duurzaamheid & MVO

NOBL organiseert thesisprijs voor studenten hoger onderwijs

Het Netwerk Onderzoek Biologische Landbouw & voeding organiseert voor het eerst een thesisprijs voor studenten. NOBL werkt hierin samen met het BioKennisNetwerk.

Professionele bachelor- en masterstudenten die dit jaar afstudeerden aan een Vlaamse onderwijsinstelling met een eindwerk gerelateerd aan bio of agro-ecologie, maken kans op een mooie geldprijs van 500 euro – gesponsord door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek

BioKennisNetwerk

Deze wedstrijd is een initiatief van NOBL in samenwerking met de leden van het Vlaams BioKennisNetwerk en met financiële steun van ILVO. De leden van het Vlaams BioKennisNetwerk zijn BioForum, Boerenbond, Departement Landbouw en Visserij, Landwijzer, Inagro, PCG, pcfruit, Proefcentrum Pamel, Proefbedrijf Pluimveehouderij, PIBO Campus vzw, ILVO, UGent, KU Leuven, Odisee, HOGent-Faculteit Natuur en Techniek, Thomas Moore Instituut en Flanders’ Food.

Relevant voor de keten

Het onderwerp van de ingezonden artikels en de bijbehorende eindwerken moet een duidelijke link hebben met biologische of agro-ecologische landbouw en/of voeding. Het artikel moet bovendien leesbaar én relevant zijn voor landbouwers, verwerkers, winkeliers of consumenten met interesse in bio. Dat wil zeggen dat er een duidelijke vertaalslag moet worden gemaakt naar de praktijk.

Vulgariserend artikel

Om kans te maken moeten ze vóór 15 oktober de resultaten van hun thesisonderzoek vertalen naar een vulgariserend artikel. Een jury van deskundigen selecteert uit de inzendingen het beste artikel, dat gepubliceerd zal worden in de maandelijkse nieuwsbrief BIOpraktijk van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT). De prijsuitreiking van deze thesisprijs vindt plaats op de tweejaarlijkse NOBL-studienamiddag op 5 december 2018 in Leuven.

 

Reageer op dit artikel