nieuws

Coca-Cola bespaart 43 ton CO2 per jaar

Duurzaamheid & MVO

Coca-Cola bespaart 43 ton CO2 per jaar

Coca-Cola European Partners investeert 13,7 miljoen euro in haar Antwerpse productie- en distributievestiging. De efficiëntere stockage en distributie naar de regionale klanten gaat een besparing opleveren van 50 duizend kilometer aan transport of 43 ton CO2 per jaar.

In de Antwerpse vestiging van Coca-Cola in Wilrijk komt een tweede automatische hoogbouwmagazijn bij van 12 verdiepingen hoog en met een capaciteit van maar liefst 9.400 extra paletten drankverpakkingen, wat vergelijkbaar is met 360 geladen vrachtwagens. De vestiging organiseert daarmee haar stockage en haar distributie naar de regionale klanten nog efficiënter én verstevigt hiermee nog verder haar lokale aanwezigheid. In januari 2019 starten de werken en bedoeling is om ze af te ronden tegen maart 2020.

43 Ton minder CO2

Jaarlijks wordt in Wilrijk 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten De recente investering zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport besparen of 43 ton CO2 minder per jaar. De uitbreiding van het automatische hoogbouwmagazijn was dus welkom en die komt er nu ook. Het huidige automatische kon technisch enkel standaard paletten stockeren. Daarnaast werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte.

Eerdere investering eind 2017

De investering van 13,7 miljoen euro voor een extra hoogbouwmagazijn in Antwerpen komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar, in dezelfde site, om half paletten te kunnen produceren en leveren aan de detailhandel. Guy Vansant, directeur logistiek in Antwerpen: “Dat betekent een extra stockagehal voor ruim 30.000 paletten, dat net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken zodat de producten met de kortste houdbaarheidsdatum met automatische kranen uit het magazijn worden gehaald. Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuw luifel met losruimte voor 3 extra vrachtwagens.”

 

Reageer op dit artikel