nieuws

Met Act For Food zet Carrefour zich in voor betere voeding

Duurzaamheid & MVO

Met Act For Food zet Carrefour zich in voor betere voeding

Vanaf maandag 10 september staat Carrefour België volledig in het teken van Act For Food en van de veertien engagementen voor betere voeding. De keuze voor nog meer bio en tegen de goedkoopste prijs is het eerste, concrete initiatief van het Transformatieplan, dat van de retailer de belangrijkste partner bij de voedseltransitie moet maken.

De voedseltransitie is de grootste uitdaging van de 21e eeuw. Omdat tegen 2050 maar liefst 9,5 miljard monden gevoed zullen moeten worden, de natuurlijke bronnen elke dag meer en meer uitgeput geraken (denk maar aan overbevissing, bodemuitputting, klimaatverandering, ontbossing, vervuiling …) en er veel te veel voeding verspild wordt (1/3 van de wereldwijde productie eindigt op de vuilnisbelt).

Wereldwijd programma

Act For Food is een wereldwijd programma van de Carrefour Groep met concrete, lokale acties om een gezonder eetpatroon te ontwikkelen. Het wordt georganiseerd in elk land waar de Groep actief is, dus ook in België. Dit programma wil ervoor zorgen dat de medewerkers en klanten van Carrefour overal gezond kunnen eten voor betaalbare prijzen. Vanaf 10 september toont Carrefour België de veertien engagementen die het al uitgevoerd heeft of op korte en middellange termijn zal realiseren. Zo wil Carrefour de voedselkwaliteit overal en voor iedereen verhogen.

Engagement nr. 1

Het eerste engagement is van Carrefour BIO het goedkoopste biomerk van België te maken. De retailer vindt dat prijzen de weg naar een gezonder eetpatroon niet mogen belemmeren. Als een klant elders een bioproduct vindt dat goedkoper is dan hetzelfde product van Carrefour BIO, dan betaalt Carrefour het verschil terug. Meer dan twintig jaar geleden was Carrefour er al van overtuigd dat iedereen biologische producten moet kunnen kopen.

Ruim bio-aanbod

Daarom ontwikkelde Carrefour zelf een ruim gamma gecertificeerde bioproducten. Vandaag telt Carrefour BIO zo’n 1500 verschillende voedings- en andere producten. Deze bioproducten hebben een hogere voedingswaarde, zijn gezonder, hebben meer smaak en bevatten gegarandeerd geen schadelijke stoffen. Bovendien helpt biologische landbouw mee in de strijd tegen de klimaatverandering.

 

Reageer op dit artikel