nieuws

Special Fruit ontvangt Lean and Green Star van VIL

Duurzaamheid & MVO

Special Fruit ontvangt Lean and Green Star van VIL

Fruit- en groente-importeur Special Fruit kreeg de Lean and Grean Star van VIL uitgereikt tijdens het event ‘Duurzaamheid is de toekomst’, dat ook stilstond bij het ambitieuze VIL-project Logistics Sustainability Index (LSI).

De VIL-award wordt toegekend aan bedrijven of organisaties die van plan zijn hun CO₂-uitstoot met 20 % te reduceren. Duurzaamheid in de logistiek is een thema dat sterk aan belangstelling wint. De logistieke sector zet zich dan ook meer en meer in om op een verantwoorde manier om te gaan met energie, infrastructuur en grondstoffen, zodanig dat de logistiek van vandaag geen hypotheek legt op de maatschappij van morgen. Naast Special Fruit, kregen ook Eandis en Snel Logistics Solutions een Lean and Grean Star (foto).

Lean and Green Vlaanderen

Sinds 2012 ondersteunt en begeleidt VIL binnen het project ‘Lean & Green’ bedrijven die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20 % te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

VIL begeleidt bedrijven bij het opstellen van een plan van aanpak waarin zij gedetailleerd beschrijven hoe zij die 20 % doelstelling zullen behalen. Inmiddels ontvingen 81 bedrijven in Vlaanderen de Lean & Green award op basis van een positieve evaluatie van hun plan van aanpak door de VUB-dienst MOBI, die in dit project optreedt als neutrale evaluator.

Logistics Sustainability Index (LSI)

Sinds december 2017 werkt VIL in samenwerking met dertien bedrijven aan het project Logistics Sustainability Index (LSI) dat een model ontwikkelt om de logistieke activiteiten van een bedrijf een score te geven op vlak van duurzaamheid. “LSI moet een krachtig hulpmiddel worden om bedrijven meer inzicht te geven in waar ze staan op vlak van duurzaamheid en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Met de index wil VIL de sector aanzetten tot een reëel duurzaamheidsbeleid”, vertelt projectleider Eva Gezels.

 

Reageer op dit artikel