nieuws

Boerenbond verwelkomt initiatief Colruyt Group

Duurzaamheid & MVO

Boerenbond verwelkomt initiatief Colruyt Group

Colruyt Group wil de melkveehouder een stabiele en transparante melkprijs bieden en gaat hiervoor een partnership aan met Inex. Boerenbond verwelkomt dit initiatief dat opportuniteiten biedt voor beide partijen.

De melkveehouders die aangesloten zijn bij Inex kregen op 21 februari het voorstel om in te tekenen voor deze samenwerking om zo een transparante en stabiele prijs van 34,76 cent/liter te ontvangen voor een deel (30%) van hun melkvolume.

Zekerheid inkomsten

Op die manier kan hen voor een periode van vijf opeenvolgende jaren een vaste afzet en een zekerheid qua inkomsten gegarandeerd worden. Colruyt Group wil zo streven naar een langetermijn- en stabiel businessmodel voor alle spelers in de Belgische keten. Als er voldoende melkveehouders intekenen, zullen de eerste producten (onder de Boni Selection-vlag) vanaf april 2020 beschikbaar zijn in de voedingswinkels van Colruyt Group.

Boerenbond verwelkkomt het initiatief

Boerenbond verwelkomt dit initiatief dat opportuniteiten biedt voor beide partijen. Colruyt en Inex verzekeren zich van een stuk aanvoerzekerheid van melk (er moet immers voor vijf jaar ingetekend worden), terwijl voor de melkveehouders dit initiatief voor een deel van hun melkproductie meer afzetzekerheid biedt en een instrument vormt waarmee ze op bedrijfsniveau het risico van volatiele prijzen deels kunnen afdekken.

Boerenbond vindt het wel essentieel dat het melkveehouders vrijstaat al dan niet in te stappen en dat er geen extra eisen worden opgelegd.

Reageer op dit artikel