nieuws

Tetra Top wint M.A.D.E. prijs voor meest innovatieve verpakking!

Duurzaamheid & MVO

Tetra Top wint M.A.D.E. prijs voor meest innovatieve verpakking!

Tetra Top, de innovatieve kartonnen fles van Tetra Pak, won binnen de M.A.D.E. Awards de eerste prijs in de categorie ‘Verpakkingsinnovatie’. De M.A.D.E. beurs, het belangrijkste evenement voor retailers in Frankrijk, vindt plaats op 19 en 20 maart in Parijs. De duurzame verpakking is 100% recycleerbaar.

“We zijn erg trots op deze bekroning, vooral omdat dit onze eerste deelname is aan M.A.D.E. Met zijn unieke ontwerp en grote dop is Tetra Top de ideale verpakking voor ‘on-the-go’ consumptie”, zegt Gilles Tisserand, Marketing Director France & Benelux van Tetra Pak. “De verpakking is bij uitstek geschikt voor categorieën zoals water en drinkyoghurt. Dankzij deze prestigieuze prijs kunnen we Tetra Top nu promoten in Frankrijk, na succesvolle lanceringen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk!”

‘On-the-go’ consumptie

Door het handige ontwerp in de vorm van een fles en de grote, waterdichte dop, is de verpakking bijzonder geschikt voor ‘on-the-go’ consumptie van dranken zoals (gearomatiseerd) water, vruchtensappen, smoothies en drinkyoghurt. De Tetra Top heeft ook een groot bedrukbaar oppervlak, wat tal van differentiatiemogelijkheden biedt.

Duurzame verpakking

De modern ontworpen verpakking bestaat vooral uit karton dat gemaakt is van hout uit FSC-gecertificeerde bossen, waarmee wordt bijgedragen aan economisch, maatschappelijk en ecologisch duurzaam bosbeheer. Bovendien is het plastic voor de dop van plantaardige oorsprong van gecertificeerd suikerriet, waardoor Tetra Top voor meer dan 82% samengesteld is uit hernieuwbare materialen.

Tetra Top is bovendien ook volledig recycleerbaar: eenmaal door de consument gesorteerd, kan de verpakking aan zijn tweede leven beginnen en worden gerecycleerd in tal van voorwerpen, zoals zakdoekjes, keukenpapier of stadsmeubilair.

Reageer op dit artikel